لیست اختراعات محمد ابراهيم زينالي
اين اختراع مرتبط با ساخت مجموعه توليد مواد پتروشيميايي (دي وينيل بنزن از دي اتيل بنزن) مي باشد. مشكل فني ايجاد شرايط لازم و ساخت مجموعه براي رسيدن به تبديل 70حداقل درصد در يك راكتور بستر ثابت مي باشد. هدف از اين اختراع ساخت و راه اندازي مجموعه براي توليد دي وينيل بنزن از دي اتيل بنزن با تبديل حداقل 70 درصد ميباشد. اين در صد تبديل در نسبت آب به دي اتيل بنزن 8 به 2 و دماي متوسط 620 درجه سانتيگراد در راكتور بدست آمده است. در اين مجموعه دبي دي اتيل بنزن از 1 تا 2 سي سي در دقيقه و دبي آب از 4 تا 8 سي سي در دقيقه و دماي راكتور را از 550 تا 650 درجه سانتيگراد ميتوان تنظيم كرد. فشار در فرآيند اتمسفريك بوده و مقدار كاتاليست استفاده شده براي دي هيدروژناسيون 900 گرم بوده است. با توجه به عدم توليد دي وينيل بنزن در كشور اين مجموعه قادر است حداقل براي نيازهاي تحقيقاتي و آزمايشگاهي اين ماده مهم را توليد نمايد. با استفاده از داده هاي حاصل از اين مجموعه مي توان فرآيند و مجموعه واحد بزرگتر را طراحي نمود.
اين اختراع در زمينه شيمي و متالوژي و اختصاصا مهندسي پليمر (مهندسي پليمريزاسيون) مطرح گرديده است. و روشي است براي اصلاح خاك رس معدني به شرايط سازگار با كاتاليست كئورديناسيوني و مناسب براي تهيه نانو كامپوزيت پلي اتيلن به روش پليمريزاسيون درجا. اين روش تاثير گروه هاي عاملي و مولكول هاي آب موجود روي سطح خاك رس اصلاح نشده را كه منجر به مسموم شدن كاتاليست متالوسن در حين فرايند پايه دار شدن و كاهش يا از بين رفتن فعاليت كاتاليست در حين پليمريزاسيون در جاي پلي اتيلن مي شوند را كمتر نموده و توليد نانو كامپوزيت پلي اتيلن با بازده بالاتري را به روش پليمريزاسيون درجا ميسر مي سازد. در اين اختراع از گاز آمونياك خشك و دودسيل آمين به عنوان مواد اصلاح كننده استفاده گرديده است. آمونياك با ايجاد پيوند هيدروژني با گروه هاي OH و احاطه كردن آنها مانع از نزديك شدن كاتاليست محلول در تولوئن به اين گروه ها مي شود.
دي وينيل بنزن يك ماده شيميايي بسيار مهمي است كه شركت هاي محدودي اين ماده را توليد مي كنند. صدور اين ماده به كشور تا حدودي محدود شده است و صنايع مختلفي براي پيشبرد فعاليتهاي تحقيقاتي و توليدي نياز به اين ماده دارند. اين ماده در فاز آزمايشگاهي در پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي ايران توليد شده است. نحوه توليد اين ماده در اس.آر آي موجود نيست و ما سعي كرده ايم كه با توجه به امكانات موجود در كشور و با توجه به نياز اين واحد را در مقياس مورد نظر طراحي كنيم. در ابتداي كار مشكلات زيادي براي بومي سازي طرح موجود بوده است. مقالات موجود در نشريات در رابطه با توليد دي وينيل بنزن انگشت شمار است و با تكيه بر آنها تقريبا انجام اين كار غير ممكن است و بايد بر دانش و توانايي همكاران تكيه كرد. با همفكري همكاران و با مذاكراتي كه با شركتهاي مختلف داخلي گرفته شد تا حدودي روش حل مشكلات فني براي تيم تحقيقاتي مشخص شد. واحد توليد دي وينيل بنزن از بخش هاي مختلفي تشكيل شده است. بعضي از بخشهاي واحد نياز به كار مهندسي بيشتري داشت و بعضي ديگر با يك فعاليت روتين قابل انجام است. اين گزارش حاوي اطلاعات و مطالبي است كه تاكنون براي پروژه انجام شده است. مهمترين فعاليتهاي انجام شده عبارتند از: 1-اصلاح set-up آزمايشگاهي براي تزريق مداوم بخار آب و DEB 2-بررسي مطالب مربوط به مشخصات و آماده سازي مواد اوليه 3-بررسي اثر مقدار كاتاليست و دما روي درصد تبديل 4-انجام مذاكرات با شركت هاي سازنده مختلف و دريافت پيش فاكتور و مهندسي پايه بخشي از واحد پايلوت 5-انجام برخي از محاسبات مربوط به طراحي راكتور 6-انجام مطالعات روي روشهاي تعيين ثابت هاي سرعت بروش ديفرانسيل و انتگرال 7-مطالعه در مورد كاتاليست و آناليز عنصري آن
موارد یافت شده: 4